Cum pot scăpa de frica de a merge la dentist?

posted in: Uncategorized | 0

A merge regulat la dentist poate preveni o grămadă de probleme ale sănătății dentare dar și a sănătății generale. Crearea acestei rutine ajută la depistarea unor potențiale probleme, care, luate din pripă, se pot rezolva cu un tratament mai ușor și cu niște costuri mai reduse decât dacă s-ar lăsa până la agravarea acestora. Amânarea unei consultații stomatologice poate duce la:

  • dinți pătați sau decolorați;
  • dinți ciobiți, fisurați sau sparți;
  • probleme gingivale;
  • dureri de dinți;
  • pierderea dinților;
  • probleme care pot fi asociate sănătății dentare: sindromul temporomandibular, apnee, cancer bucal.

Ce anume îți cauzează frica de a merge la dentist?

Pentru mulți ani, mersul la dentist a fost asociat cu ideea că “o să te doară”. Acest lucru este demotivant pentru oricine. Din fericire, tehnicile și tratamentele moderne dentare sunt mult mai puțin invazive, mai delicate și mai confortabile decât înainte. Mai mult decât atât, un dentist bun va face orice ca vizita la el să nu îți cauzeze vreun disconfort.

Unele persoane pot suferi de claustrofobie sau anxietate cand se așează în scaunul pacientului. În cabinetele dentare profesioniste se ia în considerare și acest aspect, oferindu-se diverse soluții pentru calmare: ascultarea muzicii, explicarea procedurilor de tratament pas cu pas, etc.

Dacă frica de a merge la dentist te-a ținut departe de un cabinet stomatologic, este foarte posibil să te confrunți cu probleme dentare mai mari. Chiar dacă dinții par sănătoși, unele persoane se simt vinovate când ajung într-un cabinet pentru faptul că le-a luat mult timp să-și facă o programare sau nu se spală pe dinți, nu folosesc ață dentară etc.

Ține minte: cu cât amâni mai mult o vizită la dentist cu atât sănătatea dinților tăi se va deteriora! Un dentist bun te va ajuta în problemele dentare pe care le întâmpini, nu te va judeca cu privire la obiceiurile tale privind igiena orală.

Multe persoane își aduc aminte o experiență neplăcută petrecută la dentist. O relație dentist-pacient pozitivă este bazată pe valori precum încredere, respect și compasiune.

6 trucuri pentru a scăpa de frica de a merge la dentist

Un medic dentist potrivit poate face diferența. Te vei simți mult mai confortabil și cu încredere în raport cu tratamentul primit. Caută un dentist care să îți ofere:

  • un personal amabil, prietenos;
  • recomandări bune din partea pacienților actuali;
  • răspunde direct la toate întrebările pe care le-ai avea;
  • în cabinet există o atmosferă relaxantă și plăcută;
  • oferă tratamente personalizate și realizate cu cea mai modernă aparatură.

Înainte de consultație, rezervă-ți timp pentru tehnici de relaxare: streching, meditație, exerciții de respirație.

Prezența unei persoane de încredere aproape de tine duce la un sentiment de siguranță și te vei simți mai relaxat.

Ajungând mai devreme la programare, vei avea un timp de respiro în care vei putea să te dentensionezi, să te acomodezi cu atmosfera cabinetului, să răspunzi relaxat la întrebările personalului etc.

Cu siguranță, un dentist a mai avut pacienți care sufereau ca tine si are experiența de a te ajuta de a trece peste această frică. Un dentist bun îți va oferi atenția și tratamentul de care ai nevoie!

De-a lungul consultației, pune întrebări cu privire la tratament, procedură, etc, tot ce ai avea nevoie să afli pentru a te simți în siguranță. Un medic dentist bun îți va răspunde la orice întrebare, îți va aduce explicații, astfel încât să te simți confortabil în cabinet.